Sportmassage

Sportmassage

Voor een goede lichamelijke conditie

Als één van de medische functionele massages, helpt sportmassage de sporter in een goede lichamelijke conditie te houden. Er zijn verschillende therapieën beschikbaar, afhankelijk van de verschillende stadia die met sport gepaard gaan: de pre-competitionmassage helpt mentale stress te verminderen en eventuele klachten effectief te behandelen. De after-competitionmassage is bedoeld om fysieke vermoeidheid tegen te gaan, spierpijn te behandelen. het lichamelijk herstel te stimuleren en eventuele blessures te genezen.

Wanneer kies je voor deze massage

Als de spieren overbelast zijn door bijv. sporten of lichamelijk werk. Tevens bevordert het herstel en is met name zinvol voor atleten die (bijna) dagelijks trainen. Power: harde druk.
Gemasseerde zones: de rug, achter-en voorkant van de benen, en eventueel de armen en het hoofd. Er wordt meer aandacht gegeven aan de plaatsen van het lichaam waar u meer last heeft.
Doelstelling: een sportmassage helpt de (stijve) spieren te versoepelen/verlichten en het genezingsproces te versnellen. Betere doorbloeding en stimulatie van de afvoer van afvalstoffen. De dag erna kunnen bepaalde plekken op het lichaam enigszins beurs aanvoelen om reden dat er in één keer een grote hoeveelheid spanning vrijkomt. Dit is met een paar dagen weer weg.

“In het begin ben ik wekelijks gemasseerd om alles los te krijgen en nu is het om de 2 weken 1 uur. Ik ben er soepel vergeleken bij mijn 60+ leeftijdgenoten!”.

RICK NIEWIJK • TENNISSER

Ik heb tweewekelijks een sportmassage en ben blessurevrij.