Acupunctuur en Tuinamassage

Vergoed door uw zorgverzekeraar, controleer uw polis

Acupunctuur en Tuinamassage

Combinatiebehandeling van Acupunctuur en Tuinamassage

Acupunctuur

Een vrije vertaling van het energetische begrip “Qi” is levensenergie, waarvan het menselijk lichaam, maar ook zijn omgeving (het huis), planten, dieren, de wereld en de hele kosmos van doordrongen is. In het lichaam loopt het in een vast netwerk van banen, meridianen genoemd. Dit heeft inmiddels ook de Westerse wetenschap erkend.

Bij verstoring van de gezondheid is er een verstoring van energie in deze banen aanwezig met alle gevolgen van dien. Door middel van acupunctuur kan de stroming weer hersteld worden en wordt het lichaam in staat gesteld zelf de lichamelijke of geestelijke verstoring op te lossen.

Acupunctuur verhoogt zo de eigen weerstand, vermindert pijn en werkt diep in op het lichamelijke en geestelijke evenwicht. De volgende klachten kunnen behandeld worden:

  • Hoofdpijn

  • Nek-, rug en schouderpijn

  • Stemmingswisselingen

  • Slaapproblemen

  • Spijsverteringsklachten

Tuinamassage

Tuina (spreek uit: twiena) is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), die al zo’n 4500 jaar wordt beoefend. Het betekent letterlijk duwen (tui) en vastpakken (na). De therapeut masseert door te duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen.

Net als bij de Japanse variant shiatsu gaat het bij tuina om het oplossen van blokkades in het weefsel. De tuina-therapeut oefent druk uit op de meridianen (energiebanen) en op specifieke punten, waardoor de qi (levensenergie) en het bloed weer vrij en gelijkmatig door het lichaam kunnen stromen. Op die manier stimuleert tuina het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor de behandeling zowel preventief als genezend is.

Let op:  Bij deze combinatiebehandeling hoort een intakegesprek om zo te kunnen bepalen wat de beste behandeling voor u is. De eenmalige kosten voor dit  intakegesprek bedragen € 20,-.

“Ik ben van mijn zware hoofdpijn afgekomen en had dit niet verwacht. De behandeling was zo goed als pijnloos want de naaldjes voel je amper”.
SIMON BERENDS • ONDERNEMER

Breng je energie weer in balans